luni, 10 decembrie 2012

STAMPILA DE VOT,CA ARMA

De multzi ani, presa zisa "independenta" a lansat o zicala, ce se vrea a fi o solutzie la relele existente in societate: SINGURA ARMA: STAMPILA DE VOT !
Adica dumnealor,ziaristii "liberi" rasaritzi dintre scribalaii Tovarasilor Geniali ar fi ferm convinsi ca treburile pot merge bine in tzara asta cu conditzia ca alegatorii sa voteze cu cine trebuie, lasind astfel in continuare iresponsabila clasa politica sa-si faca singura legi si sa administreze banii cetatzeanului.

In mod normal, aceasta ar treebui sa fie solutzia pentru schimbarea in bine, caci legile ar trebui sa fie cele care permit descoperirea faradelegilor comise de conducatorii unei tzari, aplicind si pedepsele meritate. Cum insa vajnicii nostri politicarzi au avut grija sa-si ofere legi care ii scapa de orice fel de raspunderi, pe viatza, utilizarea stampilelor de vot in nici un caz nu a dus si nu va duce la refacerea Romaniei, ci chiar dimpotriva. Caci stampila de vot este intr-adevar o arma, dar care trebuie utilizata bine ,si in cunostintza de cauza !

Pentru a avea intr-adevar efectul scontat si dorit de cei cu adevarat bine intentzionatzi, arma stampilei de vot trebuie utilizata numai de cei care stiu sa o foloseasca, si numai in conditziile in care responsabilitatea clasei politice este o realitate palpabila. Caci pentru politicienii Romaniei moderne pierderea functziilor din parlament si guvern nu reprezinta in nici un caz o pedeapsa, cita vreme nu-i obliga nimeni sa si inapoieze salariile mincate de pomana, nu-i ancheteaza nici vreo institutzie independenta, si nu le cere nimeni banii furatzi sau risipitzi aiurea.. Cei mai multzi dintre sharlatanii politici ramin in continuare in functzii grase, majoritatea intra iarasi in parlament, vina pentru proastele rezultate este zvirlita pe spatele vreunei situatzii conjuncturale mondiale defavorabile, economia iar se prabuseste, romanii saracesc, presa lauda arma stampilei de vot, invitindu-i pe romani sa-si bata iarasi singuri cuie in talpa mergind la alegeri organizate de escroci ce ar trebui sa stea pe viatza la ocna, si toata lumea se mira si se intreaba cum se face ca o tzara cu atitea resurse ca Romania se poate prabusi atit de jos si cu o asemenea viteza.

Vina o poarta insa mai ales presa, ce a facut lumea sa creada ca se poate schimba in bine tzara cu ajutorul stampilei de vot, si asta in conditziile in care alegerile le organizeaza exact cei mai mari sharlatani, ciorditori si puturosi ai natziei. Omul simplu, fara cultura politica si mai ales administrativa, habar n-are ca de fapt el ii plateste pe politicieni (si nu invers, cum i se latra cu furie), ca acesti politicieni au niste raspunderi, sau ca el nu este obligat sa mearga la votare daca nu considera oferta politica drept una serioasa. El se duce la votare imboldit de amenintzari ca altfel i se opreste ajutorul sau pensia, si voteaza cu cei care i se par mai puternici, care apar mai des la televizor, si care promit gogomaniile cele mai fanteziste. Iar presarii care fac opozitzie se mira nespus,acuza alegatorii pe care tocmai ei i-au imboldit sa se duca sa se faca de ris ,sustzin ca romanii nu vor schimbare, acuza voalat pe unii dintre politicieni, dar ei nu se considera niciodata artizanii de fapt ai revenirii politicarzilor in functzii grase, caci nu exista doar nesimtzire politica urit mirositoare, ci si nesimtzire de presa imbecila.

Stampila de vot este intr-adevar o arma, si nu o putem pune in miinile unor oameni care n-au invatzat s-o foloseasca. Asa cum nu punem in miinile unor copii o pusca, sau vreo grenada in miinile cuiva care habar n-are la ce foloseste aceasta. Cita vreme vom continua sa invitam cetatzenii nestiutori la votarile politicarzilor iresponsabili, vina pentru distrugerile de dupa aceea este in intregime a noastra, a presei.

Azi, singura arma veritabila este revolutzia. De-abea dupa ce tragem la raspundere jefuitorii ne putem aseza pe drumul bunastarii si moralitatzii. Sa ne pregatim pentru aceasta, si sa nu uitam ca dusmanii nu sint doar cei care ne jefuiesc fara rusine, ci si cei care ne sfatuiesc sa mergem la "alegerile" organizate de acesti jefuitori !

5 iulie 2004
--------------------------

NOTA: Acest articol a aparut in 2004, si a fost raspindit prin tzara sub forma de manifest, impreuna cu altele, in perioada 2000-2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu